2 Μαΐ 2012

Εθνικοποίησε ισπανική εταιρεία ενέργειας και η Βολιβία. Την κατέλαβε ο στρατός!

Κι άλλη απώλεια για την ισπανική οικονομία στη Λατινική Αμερική. Αυτή τη φορά ο Βολιβιανός Πρόεδρος χρησιμοποίησε το στρατό για να καταλάβει τις εγκαταστάσεις της εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας ισπανικών συμφερόντων ENDE. Το παράδειγμα της Αργεντινής επεκτείνεται.
Ακόμη και το στρατό επιστράτευσε ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, για την εθνικοποίηση της εταιρείας Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, την οποία διαχειρίζεται το «Δίκτυο διεθνής ηλεκτρική ενέργεια», θυγατρική του ισπανικού Δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας. Ο Μοράλες ανακοίνωσε την εθνικοποίηση της εταιρείας και διέταξε το στρατό να καταλάβει τις εγκαταστάσεις.
«Το διάταγμα έχει ως στόχο να εθνικοποιηθεί υπέρ της Εθνικής Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (Ende, κρατική), για λογαριασμό του κράτους, το πακέτο των μετοχών που κατέχει η εταιρεία “Δίκτυο διεθνής ηλεκτρική ενέργεια” στην εταιρεία Μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας», δήλωσε ο Έβο Μοράλες κατά τη διάρκεια δημόσιας τελετής στο προεδρικό μέγαρο στη Λα Παζ.
Σημειώνεται ότι έχουν περάσει μόνο λίγες ημέρες από την απόφαση της Αργεντινής να εθνικοποιήσει ενεργειακή εταιρεία που ανήκει στην ισπανική Repsol.

Πηγή: 24h

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου