17 Μαΐ 2012

Μίκης Θεοδωράκης : η Εντολή του Λαού είναι σαφέστατη.''Καμμιά σχέση με τα κόμματα του Μνημονίου, ολοκληρωτική απαλλαγή από αυτό''!

Η απάντηση του Μίκη Θεοδωράκη στίς ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ - του Κώστα Τσιαντή δίνει την πραγματική διάσταση αυτών που συμβαίνουν σήμερα. Ο ιδρυτής του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών - ΣΠΙΘΑ, χωρίς να μασά τα λόγια του, όπως πάντα,  πιστός στις αρχές του και στην αγωγή του ως Έλληνας πατριώτης σχολιάζει τον φόβο των δύο προδοτικών κομμάτων, που  παρέδωσαν την εθνική μας ακεραιότητα και τον δημόσιό μας πλούτο,  μπροστά στις Εκλογές . Εκλογές που τρέμουν. Αφού ο Μέγας Λαός τα κατεδάφισε και  τώρα θα τα στείλει στην χωματερή. 
  Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει ο πιθανός νικητής του αύριο να σεβαστεί την εντολή του Λαού: «Καμμιά σχέση με τα κόμματα του Μνημονίου». Και φυσικά ολοκληρωτική απαλλαγή από το Μνημόνιο.

Η απάντηση έχει ώς εξής:...
Αθήνα,  15.5.2012

Αγαπητέ κ. Τσιαντή,

Κατ' εμέ όλος αυτός ο θόρυβος είναι υποκριτικός.
Πρώτο θέμα: η Ακυβερνησία. Πώς είναι δυνατόν να αγνοείτε το γεγονός ότι η χώρα μας κυβερνάται τυπικά και ουσιαστικά από την Τρόικα που εφαρμόζει τις εντολές του ΔΝΤ και των Μέρκελ-Σαρκοζί; Εσχάτως αποκτήσαμε και τον ουσιαστικό πρωθυπουργό μας, τον κ. Ράϊχενμπαχ με τους συνεργάτες του δήθεν συμβούλους, που έχουν ήδη εγκατασταθεί ως Υπουργοί στα διάφορα Υπουργεία μας;

Υπάρχοντος του Μνημονίου, όποια Ελληνική κυβέρνηση δεν θα είναι παρά μια μαριονέτα, ένα πιστό
εκτελεστικό όργανο. Γι' αυτό σας παραπέμπω στους όρους του Μνημονίου που μας καθιστούν όλους και όλες υποτελείς. Επομένως το έργο που παίχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο και απασχολούσε νυχθημερόν τα Κατοχικά κανάλια, δεν ήταν παρά μια τραγική φάρσα για τον κάθε Έλληνα που νοιώθει μέσα του ανεξάρτητος.

Δεύτερον: Το νόημα των εκλογών. Ο Μέγας Ελληνικός Λαός δεν αποδοκίμασε απλώς αλλά κατεδάφισε τα δύο κόμματα του Μνημονίου που κατηγορούνται γιατί παρέδωσαν την εθνική μας ακεραιότητα και τον δημόσιό μας πλούτο. Τα κατεδάφισε, τα τιμώρησε, τα έβαλε στην γωνία και έδωσε εντολή «Ουδεμία σχέση μαζί τους!».

Ειλικρινά απορώ όταν διαπιστώνω την τόση έλλειψη αιδούς από τους άλλοτε μεγαλόσχημους εξουσιαστές, που όχι μόνο ερήμωσαν την χώρα αλλά τόλμησαν να την καταστήσουν προτεκτοράτο και τους Έλληνες άβουλους εκτελεστές των εντολών των διάφορων Μπαρόζο, Μέρκελ και Σόϊμπλε που μας υβρίζουν, μας νουθετούν και μας απειλούν. Ποιοι; Οι ηττημένοι του χθες, χάριν της ευψυχίας των προγόνων σας, κ. Τσιαντή, που σας κληροδότησαν μιαν Ελλάδα υπερήφανη, που σήμερα κάποιοι την κατάντησαν ζητιάνα και που χωρίς ντροπή συζητούν δημοσίως τους όρους της ζητιανιάς. Γιατί περί αυτού πρόκειται...

Ενώ ο Μέγας Λαός μόλις χτες καταδίκασε με τρόπο απόλυτο και επιβλητικό τους εκπροσώπους και τα κόμματα της εθνικής ντροπής, τολμούν κάποιοι σήμερα να ομιλούν περί εθνικής  (οικουμενικής, ενωτικής, ομοψύχου και πράσινα άλογα) κυβέρνησης. Ποιοι; Αυτοί που ατίμασαν το «εθνικό», περιφρόνησαν το «ενωτικό» και λοιδώρησαν το «ομόψυχο» αφήνοντας περιφρονητικά στο περιθώριο επί τόσες δεκαετίες την «προδοτική Αριστερά» καβαλικεύοντας τα ευτραφή πράσινα και φαιά άλογα της εξουσίας.

Εν τούτοις χωρίς αιδώ εμφανίζονται καθημερινά στα κανάλια έφιπποι στους σκελετούς των αλόγων τους και κατηγορούν εν χορώ με τους θλιβερούς κλακαδόρους την άλλοτε «προδοτική Αριστερά», τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του, γιατί δεν δέχεται να κυβερνήσει! Τόση μεγαλοψυχία; Τόσο μεγάλη εθνική ευθύνη (από αυτούς που πούλησαν το Έθνος και τιμωρήθηκαν από τον Μέγα Λαό); Ναι! Ναι! Τόσο μεγάλη κοροϊδία από τους ανερυθρίαστους*. Γιατί τρέμουν τις εκλογές!

Ίσως με ρωτήσετε «Για ποιο λόγο;». Θα σας πω: Μα γιατί ενώ το ΟΧΙ του Λαού ήταν σαφές, το ΝΑΙ εν τούτοις μέλλει να διευκρινισθεί. Αναδεικνύοντας σε δεύτερο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν του έδωσε κυβερνητική  εντολή μ' αυτό το 17%. Και επειδή υπάρχουν πιθανότητες αυτό το 17 να γίνει 27 (όπως έγινε) ή 37 ή ακόμα και 47%, τρέμουν μπροστά σ' αυτή την εφιαλτική γι' αυτούς προοπτική. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει ο πιθανός νικητής του αύριο να σεβαστεί την εντολή του Λαού: «Καμμιά σχέση με τα κόμματα του Μνημονίου». Και φυσικά ολοκληρωτική απαλλαγή από το Μνημόνιο.

Μίκης Θεοδωράκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου