15 Οκτ 2012

Μυστικός του ΔΝΤ;


Ο κ. Μιχελάκης κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση προς τον κ. Στουρνάρα, στην οποία αναφέρει πως προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά απότην τοποθέτηση  του ειδικού συμβούλου  ο Κρις Ουρεγκιάν,στο υπουργείο του.

«Οι πρώην υπουργοί, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Λούκα Κατσέλη με σχετική τους Κ.Υ.Α., που υπεγράφη την 26η Φεβρουαρίου 2011, ανέθεσαν απ’ ευθείας με αδιευκρίνιστα κριτήρια και αδιαφανείς διαδικασίες το σχεδιασμό και την υλοποίηση των αποκρατικοποιήσεων της χώρας στην CC&C Advisors LTD, μια παντελώς άγνωστη εταιρεία με έδρα το Λονδίνο και μετοχικό κεφάλαιο μιας λίρας.
Ο Βρετανός «γκουρού» διαθέτει… τεράστια εμπειρία, καθώς εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την οποία υπηρέτησε και ως εκπαιδευόμενος. Νωρίτερα είχε εργαστεί ως βοηθός αναλυτής στην Παγκόσμια Τράπεζα, οπότε είχε συμμετάσχει σε εργασία με θέμα... το επενδυτικό κλίμα στην Κεντρική Ασία και την Ανατολική Ευρώπη. Στο κοινωνικό δίκτυο LinkedIn ο κ. Ουρεγκιάν δηλώνει «οικονομικός σύμβουλος» στο υπουργείο Οικονομικών από τον Μάρτιο του 2011 έως σήμερα. Εχει Bachelor στα οικονομικά από το London School of Economics και Master από το Princeton University στην Οικονομική Πολιτική και Ανάπτυξη.
Φαίνεται να σχετίζεται με τις μειώσεις των μισθών των στρατιωτικών  και την εμμονή που  έχει ο μόνιμος αντιπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Μπομπ Τραα. Όπως αποκάλυψε  η “κυριακάτικη δημοκρατία”, ο κ. Τράα απέρριψε όλα τα ισοδύναμα μέτρα, στα οποία ακόμα και ο κ. Τόμσεν είχε πει “ναι”, προσπαθώντας να πετύχει:
  • Τη διαιώνιση ενός σχεδόν προσωπικού δικτύου συνομιλητών και πληροφοριών με τον κομβικό ρόλο προσώπων που παραμένουν αμετακίνητα σε θέσεις-κλειδιά και τα οποία έχουν ξεκινήσει από τα προσωπικά επιτελεία των Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου, καταλήγοντας σήμερα δίπλα στον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.
  • Πρωταγωνιστικούς ρόλους στο δίκτυο έχουν οι άμεσοι συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών Πάνος Τσακλόγλου (πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων) και Κρις Ουρεγκιάν (γνωστός από την εταιρία CC&C…
πηγη: papaioannou-giannis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου