16 Ιαν 2013

Το φτωχικο τραπέζι για τον Λουκά




 Σχόλιο: Πάρτε μια γεύση από την προκλητική διατροφική επιλογή του δείπνου που προσέφερε το ΙΟΒΕ στους καλεσμένους του, την βραδιά της βράβευσης του τραπεζίτη πρώην πρωθυπουργού,  Λουκά Παπαδήμου.  



Για την ιστορία ο ίδιος ο Λουκάς δήλωσε: 

«Μόνο με ευχές, ιδεολογήματα και αστήριχτες ελπίδες, δουλειά δεν γίνεται. Μπορεί να δημιουργήσουν ψευδαισθήσεις ότι υπάρχουν λύσεις για προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα για καιρό». 
Βέβαια αυτός ο υπαλληλίσκος της τραπεζικής ολιγαρχίας, φρόντισε τις ευχές και τα ιδεολογήματα του συναφιού του να τα κάνει πραγματικότητα, προσφέροντας πραγματικές λύσεις (psi) για τα προβλήματα που ταλανίζουν την χώρα, και εν μέσω αυγοτάραχου και καπνιστού σολωμού, να εμφανίζεται κριτής των πολιτικών απογόνων του.
Φαίνεται ο καπνιστός σολωμός, ανοίγει την όρεξη, διαλύει τις ψευδαισθήσεις και γεννά λύσεις για τα προβλήματα που ταλανίζουν την χώρα. 
Αναρωτιέμαι τώρα εδώ που τα λέμε, μήπως το αυγοτάραχο σε συνδυασμό με το φιλέτο από μοσχάρι γάλακτος προσδίδει μονάδες στο IQ τραπεζιτών. Πως αλλοιώς να ερμηνεύσει κανείς τέτοιες δηλώσεις.

Αυτό που μου έρχεται στο μυαλό, είναι οι στίχοι του Ιάκωβου Καμπανέλλη από την «Γειτονιά Των Αγγέλων» που γράφτηκε το 1963 απ' όπου και το ομώνυμο τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη « Το ψωμί είναι στο τραπέζι»: 





 «Το ψωμί είναι στο τραπέζι
  το νερό είναι στο σταμνί
  το σταμνί στο σκαλοπάτι
  δώσε του ληστή να πιεί


 Το ψωμί είναι στο τραπέζι
  το νερό είναι στο σταμνί
  το σταμνί στο σκαλοπάτι
  δώσε του Χριστού να πιεί


 Δώσε μάνα του διαβάτη
 του Χριστού και του ληστή 
 δώσε μάνα να χορτάσει
 δώσ' του αγάπη μου να πιεί»







πηγη φωτογραφιών:  tependris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου