9 Ιαν 2013

Λύκοι μέσα στο λυκόφως...

του Στάθη
Στην Πορτογαλία ο Προϋπολογισμός του 2013 ενδέχεται να απορριφθεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο.
Ο λόγος απλός. Κι εκεί, όπως στην Ισπανία ή την Ελλάδα, πολλά απ’ τα μέτρα που έχουν ληφθεί καθ’ υπαγόρευσιν της Γερμανίας, του ΔΝΤ και των Βρυξελλών απάδουν των εθνικών Συνταγμάτων.
Μάλιστα στην Πορτογαλία, εκτός απ’ την αξιωματική αντιπολίτευση (που ασκεί το Σοσιαλιστικό κόμμα), στην προσπάθεια υπεράσπισης της συνταγματικής νομιμότητας συντάχθηκαν το Κομμουνιστικό Κόμμα Πορτογαλίας και το Αριστερό Μπλοκ.
Βεβαίως στην Πορτογαλία διαθέτουν Σύνταγμα, ενώ στην Ελλάδα διαθέτουμε ...
συνταγματολόγους, όπως τον κ. Βενιζέλο.
Εδώ κατηγορείται η αντιπολίτευση... από την τριολέ συγκυβέρνηση για «αποσταθεροποίηση της δημοκρατίας», επειδή αναζητείται η αλήθεια έστω μόνον για τη λίστα Λαγκάρντ.
Όμως κατά τούτο η κυβέρνηση έχει δίκιο! Κάθε αναζήτηση της αλήθειας αποσταθεροποιεί μια τέτοια κυβέρνηση και βλάπτει ένα τέτοιο σύστημα.
 Όλοι πια το βλέπουν και το αναγνωρίζουν. Και μέσα στη χώρα κι έξω απ’ αυτήν. Ακόμα κι αναλυτές της CIA προειδοποιούν για τους κινδύνους που ενέχει για την Ευρώπη το (κατ’ αυτούς λάθος) πείραμα που άρχισε στην Ελλάδα.
«Θα χρειασθεί μια γενιά(!) για να μειωθεί η ανεργία σε ανεκτά επίπεδα στην Ελλάδα και την Ισπανία», αποφαίνεται ο Τζωρτζ Φρίντμαν(που απηχεί τις απόψεις της CIA), γράφει ο χθεσινός « Ελεύθερος Τύπος», ενώ ο Πωλ Κρούγκμαν δηλώνει για πολλοστή φορά ότι «η ερμηνεία της κρίσης στην Ελλάδα είναι λανθασμένη».
Η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι αναλυτές και πλήθος άλλοι παράγοντες φοβούνται κυρίως για την αντοχή του συστήματος απέναντι στις παρενέργειες που δημιουργεί η ίδια η πολιτική του.
Αυτά είναι τα «ανεκτά επίπεδα ανεργίας» που συνιστά η CIA, εκείνα δηλαδή που δεν θα προκαλέσουν ανεξέλεγκτες αντιδράσεις, αλλά αντιθέτως κινούμενα σε «ανεκτό» βαθμό θα τροφοδοτούν μεν τον φόβο στους εργαζόμενους που ακόμα δουλεύουν, συνάμα δε θα αποτελούν ανεξάντλητη δεξαμενή ευρέσεως φθηνού εργατικού δυναμικού.
Αρχαίες συνταγές καλά δοκιμασμένες.
Που πάντα όμως, τη ελλείψει αντιπάλου δέους, υπερβαίνουν η απληστία και η βουλιμία του συστήματος. Διότι ο καπιταλισμός είναι ηλίθιος.
Χωρίς να είναι ηλίθια τα μέσα που χρησιμοποιεί, αλλά δολοφονικά.
Αυτό είναι που δεν καταλαβαίνουν (ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν) ορισμένοι ημεδαποί αναλυτές του αστικού φάσματος όταν μιλούν, εν προκειμένω, για το μνημόνιο, για «ηλίθια συνταγή» που με «ηλίθιο πείσμα», παρά την πανθομολογούμενη αποτυχία της, συνεχίζουν να εφαρμόζουν«ηλίθιοι».
Δεν είναι ηλίθιοι. Είναι δολοφόνοι. Και για αυτό εφαρμόζουν μια ηλίθια συνταγή, διότι είναι φονική.
Ο καπιταλισμός είναι ένα ηλίθιο μόνον από ιστορική άποψη σύστημα. Όσον κυριαρχεί είναι ένα πολυμήχανο, εφευρετικό, απολύτως αμοραλιστικό, τελείως αναρχικό, ευέλικτο, ευπροσάρμοστο, δαιμονικό σύστημα που
ανταποκρίνεται άριστα στον ανθρώπινο ατταβισμό. Τόσο που να μας φαίνεται ως το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο ενώ είναι το πιο αφύσικο,
τόσον αφύσικο όσον η πείνα των παιδιών,
τα χίλια σπίτια που καθημερινώς τους κόβεται το ρεύμα στην Ελλάδα, ή ο εξαναγκασμός 700.000 νοικοκυριών σε διακανονισμό με τη ΔΕΗ, διότι
δεν έχουν να πληρώσουν ένα αγαθό τόσον απαραίτητο όσον το νερό η ο αέρας...
Φθάσαμε η Ελλάδα, η Ισπανία, ένα μέρος της Ιταλίας, η Πορτογαλία, ένα μέρος της Γερμανίας, ένα μέρος όλης της Ευρώπης
να ζουν στη ζώνη του λυκόφωτος.
Και μέσα στο λυκόφως ζουν οι λύκοι,
άλλος λύκος σού αρπάζει τη δουλειά και μένεις άνεργος, άλλος λύκος σού αρπάζει το παιδί και το στέλνει μετανάστη στα ξένα, γκασταρμπάιτερ,
άλλος λύκος σού ουρλιάζει να κάτσεις καλά,
κι άλλος λύκος -φοροφυγάς αυτός- σού βάζει τους φόρους που θα πληρώσεις.
Τέτοιους λύκους υπερασπίζεται ο κ. Βενιζέλος και τον κ. Βενιζέλο ο κ.Σαμαράς, τέτοιους λύκους υπερασπίσθηκαν ο κ. Σημίτης και ο κ. Καραμανλής, λύκους
και λυκάνθρωπους που δεν χορταίνουν φράγκα, ανθρώπινες ζωές, ωμοφάγους και κανίβαλους.
Λύκος στους ανθρώπους ο άνθρωπος, έλεγαν οι Λατίνοι κι αυτό κοινωνικά σηματοδοτεί την «εκμετάλλευση του ανθρώπου απ’ τον άνθρωπο»,
όταν για παράδειγμα σε πλανητικό επίπεδο το 0,6% του πληθυσμού κατέχει το 40% του παγκόσμιου πλούτου και το 70% του πληθυσμού το 3,3% του πλούτου,
με το ενδιάμεσο 30% να τείνει γεωμετρικώς προς τη δεύτερη κατηγορία.
Οχι μόνον ουδέποτε άλλοτε υπήρξε τέτοιο χάσμα πλούτου και φτώχειας, αλλά ουδέποτε άλλοτε επίσης το χάσμα αυτό διευρυνόταν με τέτοια ταχύτητα.
Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας διαδικασίας δεν μπορεί παρά να ’ναι ο πόλεμος - οι διαρκείς συγκρούσεις και η τυχόν κλιμάκωσή τους σε μια γενική σύρραξη.
Για μιαν ακόμα φορά.
Στο μεταξύ, στο δικό μας λυκόφως, το τοπίο στη χώρα αλλάζει - ήδη άλλαξε! Ως άλλοι «Σταυροί στο Μέτωπο» υψώνονται τα ικριώματα απ’ όπου κρέμασαν την εργασία και τον πολιτισμό της. Σήμερα
φτωχοδιάβολοι και ασυνείδητοι μαζί ξυλεύονται άλση στις πόλεις και δάση στην ύπαιθρο, φτωχοδιάβολοι και ασυνείδητοι μαζί παρατάνε τα παιδιά τους σε
ιδρύματα, διότι δεν μπορούν να τα θρέψουν. Κι εμένα η προπαγάνδα μού ζητά να χωρίσω την ήρα απ’ το στάρι, ποιος είναι δηλαδή ο φτωχοδιάβολος και ποιος είναι ο ασυνείδητος, ενώ οι λύκοι γλεντάνε ασφαλείς στις λίστες τους.
Αρχαία συνταγή κι αυτή, αρχαία σκουριά να καταπίνεις τον κ. Σαμαρά μετά της φράου Μέρκελ, και να διυλίζεις τον κώνωπα αν κάνει για Τιτάνας.
Σιγά μην κάνει για Τιτάνας ο φουκαράς ο κώνωψ -  10.000.000 κώνωπες όμως σου κάνουν τον Τιτάνα, στρουμφάκι...
από το "enikos.gr"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου