4 Φεβ 2013

Αλέξη για σένα. Διάβασέ το.!!!!

του Μάνου Κακλαμάνου

Αλέξη, το να βγεις πρωθυπουργός… είναι σαν το ευρώ! Μονόδρομος!

Ας λέει ο Πρετεντέρης ό,τι θέλει. Ας «εφευρίσκουν» οι δημοσκοπικές εταιρείες την ευχαρίστηση και την ανακούφιση του ελληνικού λαού για τα μέτρα…!!!
Ας λένε ό,τι θέλουν. Θα χρειαστεί να πάρουν και άλλα μέτρα ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ και ο κόσμος (ο μέχρι πρότινος δικός τους) σύντομα θα καταλάβει ότι δεν έχει να πληρώσει αυτά που του ζητάνε. Ναι, θα τους μείνουν οι πολύ πλούσιοι. Όμως θα τους φύγουν οι υπόλοιποι. Άρα, το να είσαι ο επόμενος πρωθυπουργός είναι περίπου σαν… νομοτελειακός μονόδρομος! Ας το θέσουμε ως αφετηρία και ας ξεκινήσουμε από εκεί.
Κωλοτούμπες έκανες αρκετές. Σου τις συγχωρεί ο κόσμος.
Αντιφωνίες και διχογνωμίες έχουμε ακούσει επίσης αρκετές από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτά θα σου τα συγχωρήσει ο κόσμος.
Τελευταία μάλιστα ακροβατείς μεταξύ του επαναστάτη και του συστημικού εκκολαπτόμενου.....
νέου συνομιλητή των δανειστών και των τοκογλύφων.
Άντε και να δεχθούμε ότι και αυτά θα σου τα συγχωρήσει ο κόσμος. Όλα θα σου τα συγχωρήσει προκειμένου να μην ξαναβγεί η δωσιλογική τριτοκομματική κυβέρνηση που αποτελεί ντροπή για την ελληνική ιστορία.
Όμως για μια στιγμή Για να πας από το 3% στο 30%, έκανες σημαία τη δανειακή σύμβαση. Αυτή που έλεγες ότι θα καταγγείλεις μονομερώς… Τώρα μας λες ότι θα την επαναδιαπραγματευθείς. Μα, αυτό το έλεγε και η ΝΔ προεκλογικά.
Αλέξη Τσίπρα, για να μην παίζουμε με τους όρους και τις λέξεις, δεσμεύσου δημόσια και ξεκάθαρα ότι:
* Δεν θα δεχθείς καμία ρήτρα παραίτησης της χώρας από την ασυλία της εθνικής της κυριαρχίας.
* Δεν θα δεχθείς δέσμευση ολόκληρης της περιουσίας της χώρας, ακόμη και αυτής που πρόκειται να αποκτήσει (όπως αναφέρεται στην παρούσα)
* Δεν θα δεχθείς ως αρμόδια δικαστήρια, αυτά του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου παρά μόνο τα ελληνικά δικαστήρια με εφαρμοστέο δίκαιο το ελληνικό.
* Δεν θα δεχθείς άλλη μια λεόντειο σύμβαση που εξασφαλίζει μόνο τους δανειστές και σε τίποτα το δανειζόμενο.
Δεσμεύσου σ’ αυτά και βάφτισέ τα όπως θες.
 Καταγγελία, επαναδιαπραγμάτευση, συζήτηση, ακύρωση, όπως θες…
Επίσης, Αλέξη Τσίπρα δεσμεύσου ότι:
Δεν θα δεχθείς σε καμία περίπτωση τη διατήρηση του ειδικού λογαριασμού της Τράπεζας της Ελλάδας
Δεν θα δεχθείς να παραμείνει εγκατεστημένη καμία επιτροπή κατοχής στη χώρα.
Οι κύριοι Τραα, Ραϊχενμπαχ και λοιποί αξιωματούχοι – κουμανταδόροι θα εγκαταλείψουν τη χώρα εντός 24 ωρών ΑΦΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ επιστολή με την οποία θα ζητούν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό που τον αντιμετώπισαν ως υπόδουλη μάζα και όχι ως ελεύθερο λαό. Θα υπογράψουν επιστολή παρόμοια μ’ αυτή που υπέγραψαν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος. Επιστολή υποτέλειας δηλαδή.
(Αν το θεωρείς ακραίο το αίτημα, σκέψου ότι κανονικά –και σύμφωνα με όσα ΚΑΙ εσείς φωνάζατε μαζί μας – οι κύριοι αυτοί θα έπρεπε να συλληφθούν και όχι να τη γλιτώσουν με μια υπογραφή. Απλά, είμαστε μεγαλόψυχοι οι Έλληνες).
Επίσης Αλέξη Τσίπρα δεσμεύσου ότι η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων δεν θα μείνει στα προεκλογικά σου χαρτιά αλλά θα γίνει μετεκλογικό βασικό σου μέλημα!
Αλέξη Τσίπρα, να εξηγηθούμε για να μην παρεξηγηθούμε… όλα τα αιτήματα που σου παραθέτουμε ανωτέρω, αποτέλεσαν ΚΑΙ δικά σας επιχειρήματα. ΚΑΙ δικά σας συνθήματα. ΚΑΙ δικά σας λεγόμενα.
Εσείς τα φωνάζατε αυτά. Εσείς θα πρέπει να τα τηρήσετε. Για αυτά κατηγορούσατε τους προηγούμενους.
Αλέξη Τσίπρα, μακάρι να αποδειχθείς ανώτερος των περιστάσεων.
Και ο κόσμος θα σου δείξει μεγάλη ανοχή.
Όμως, να μην ξεχάσεις ποτέ ότι αυτός ο κόσμος που ήρθε σε σένα… έχει κόκκινες γραμμές.
Και πίσω από εκεί δεν πάει.
Για αυτό φρόντισε να μην τον δυσαρεστήσεις.

από το ''Το Χωνί''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου