19 Φεβ 2013

Wolfgang Schauble ο Νο. 1 Εχθρός της Παγκόσμιας Ειρήνης!

Του Δευκαλίωνα

Συνεδρίασε το Σαββατοκύριακο στην Μόσχα το G-20. Κύριο θέμα της συνεδρίασης η απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας (Bank of Japan-BoJ) να πλημμυρίσει τις διεθνείς χρηματαγορές με γιεν προκειμένου να υποτιμηθεί, ώστε να ενισχυθούν οι ιαπωνικές εξαγωγές.
Με απλές κουβέντες... η Ιαπωνία μετά τις ΗΠΑ ακολουθεί νομισματική πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης (quantitative easing).
Ο νομισματικός πόλεμος μαίνεται.
Η στήλη από τα τέλη 2010-αρχές 2011 είχε αρχίσει να γράφει γι’ αυτό το θέμα. Από τότε δε είχε προχωρήσει στην βασική πρόβλεψη ότι ο αφανής εκείνη την εποχή, αλλά μαινόμενος νομισματικός πόλεμος, θα σπρώξει τον πλανήτη σε μία μεγάλη πολεμική σύρραξη. Αυτή δε η τραγική εξέλιξη θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα της διεθνούς οικονομικής κρίσης.
Ταυτόχρονα δε διατύπωνε την άποψη ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και οι περί αυτόν κηπουρό-Αθανασακηδες, αναίτια έριξαν την χώρα στην... περιπέτεια της δημοσιονομικής κρίσης προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του Βόρειο-Ευρωπαϊκού Βιομηχανικού κατεστημένου και του διεθνούς χρηματιστηριακού κεφαλαίου.

Τότε οι διάφοροι εγχώριοι νεοφιλελεύθεροι οικονομολογούντες έλεγαν και έγραφαν διάφορες ανοησίες και για τα αίτια για την εξέλιξη της διεθνούς και της εγχώριας οικονομικής κρίσης. Τώρα αρχίζουν και μιλάνε κι αυτοί για νομισματικό πόλεμο και τις επιπτώσεις του στο Ελληνικό πρόβλημα.
Ταυτόχρονα πληθώρα στοιχείων αποδεικνύει ότι η χώρα μπήκε σε μια περιπέτεια από τραγικά λάθη και παραλείψεις της κυβέρνησης Παπανδρέου. Απλά μερικοί δίνουν ακόμα συγχωροχάρτι αφού χρεώνουν αυτά τα τραγικά λάθη και παραλείψεις στην ανθρώπινη βλακεία, ενώ οι περισσότεροι δεν μιλάνε γιατί δεν ξέρουν τι να πουν ώστε να δικαιολογήσουν τις ανοησίες που ξεστόμισαν εκείνη την εποχή. Η στήλη έχει δημοσιεύσει πάρα πολλά κείμενα γι’ αυτά τα θέματα από τα τέλη του 2010. Όποιος άλλος έχει αντίστοιχες δημοσιεύσεις ας τις φέρει να τις διαβάσουμε για να φωτισθούμε.
Πάμε όμως παρακάτω... 
Τι θα γίνει από εδώ και πέρα; Τα είπε όλα ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών. Ο γνωστός «φιλέλληνας» κ. Wolfgang Schauble, προτού πετάξει για την Μόσχα όπου θα πάρει μέρος στην σύνοδο του G-20. Τι είπε λοιπόν ο μεγάλος «φιλέλληνας»; 
- Σε απλά Ελληνικά: Σταματήστε τις χαλαρές νομισματικές πολιτικές και εφαρμόστε σκληρά δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας, αλλιώς θα υπάρξει παγκόσμια οικονομική κρίση μεγαλύτερη από την κρίση του 2008. 
- Σε ελεύθερη μετάφραση: Η ΕΕ δεν αντέχει άλλο τις τρέχουσες ισοτιμίες του ευρώ. Πέφτουν οι εξαγωγές μας. Είμαστε ήδη σε ύφεση. Αν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση θα «σκάσουμε» και τότε θα πάρουμε μαζί μας στον όλεθρο και την υπόλοιπη την παγκόσμια οικονομία.  
Θα ήταν χρήσιμο για τους αναγνώστες της... στήλης να ανατρέξουν έστω στα τελευταία (αλλά απόλυτα προφητικά όπως αποδεικνύουν τα προαναφερόμενα) σχετικά άρθρα της στήλης γι’ αυτό το θέμα. Σ.Σ (1).
Για την στήλη είναι απόλυτα φανερό ότι ο κ. Wolfgang Schauble απειλεί και εκβιάζει ανερυθρίαστα όλη την παγκόσμια κοινότητα. Ο εκβιασμός σαφής και απόλυτα κυνικός.
·         Ή θα κάνετε ότι κάνουμε εμείς. Δηλαδή, θα υπερασπιστείτε μέχρι θανάτου τους πλούσιους και θα καταδικάσετε τους λαούς σας σε πείνα και εξαθλίωση, όπως κάναμε εμείς στους Έλληνες και στους υπόλοιπους νότιο-ευρωπαίους.
·         Ή θα καταστραφείτε και εσείς μαζί με εμάς. 
Ούτε σκέψη και κουβέντα ο άθλιος για εναρμόνιση της πολιτικής της ΕΕ με αυτήν του Προέδρου Obama που μεταφέρει έστω και ελάχιστο πλούτο από τους πλούσιους στους φτωχούς. Δηλαδή απορρίπτει κάθετα ο Γερμανός υπουργός οικονομίας και Ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού την οποιαδήποτε αλλαγή της σημερινής πολιτικής της ΕΕ, που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.
Ακόμη και ο πιο φανατικός ανιδιοτελής φίλος της ΕΕ είναι αναγκασμένος να παραδεχτεί: Wolfgang Schauble ο Νο. 1 Εχθρός της Παγκόσμιας Ειρήνης!
Σ.Σ (1) . Σχετικά άρθρα Δευκαλίωνα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου