12 Μαΐ 2013

Είναι τόσο προβλέψιμοι. Είναι τόσο υποκριτές.

Είναι τόσο προβλέψιμοι. Είναι τόσο υποκριτές.
Tο ΧΩΝΙ κρατάει ο Μάνος Κακλαμάνος:

Πριν από δύο χρόνια, η τότε κυβέρνηση Παπανδρέου άνοιξε καλοκαιριάτικα το θέμα των ταξί. Οι ταξιτζήδες αντέδρασαν. Τα ΜΜΕ έπεσαν να τους θάψουν το λάκκο... «Μα καλά τώρα βρήκαν να αντιδράσουν; Στα μέσα του καλοκαιριού; Κάνουν κακό στην Ελλάδα την τουριστική περίοδο».

Πέρυσι, κοντά στο Πάσχα, η τότε κυβέρνηση άνοιξε μέτωπο με τους ναυτεργάτες. Οι άνθρωποι εξήγγειλαν απεργία Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη. Όλα τα ΜΜΕ έπεσαν και πάλι να τους φάνε γιατί καταστρέφουν «την πασχαλιάτικη έξοδο».

Φέτος με τους καθηγητές τα ίδια. Φταίνε οι καθηγητές που δεν νοιάζονται για τα παιδιά και αδιαφορούν για τους μαθητές γιατί θα απεργήσουν καλοκαιριάτικα.

ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΑΜΩ ΤΟ ΜΠΕΛΑ ΜΟΥ....


Έρχεται η κυβέρνηση και ανοίγει ζητήματα το Πάσχα. Πότε θέλετε να αντιδράσουν οι εργαζόμενοι; Τον Δεκαπενταύγουστο;

Έρχεται η κυβέρνηση και ανοίγει τα θέματα των εκπαιδευτικών μέσα Μαΐου. Πότε θέλετε να αντιδράσουν οι καθηγητές; Στα μέσα Ιουλίου;

ΣΥΝΕΛΕΘΕΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕ..... Ποιος είναι ο εκβιαστής; Ποιοι εκβιάζουν τους μαθητές και την κοινωνία; Οι καθηγητές ή η κυβέρνηση;

Ποιος αποφάσισε να ανοίξει αυτό το θέμα τώρα; Οι καθηγητές;

Και τα κανάλια ουρλιάζουν για τους εκβιαστές καθηγητές. Αυτό όμως μπορώ να το καταλάβω.

Και βγαίνουν διάφοροι μαθητές και κάνουν δηλώσεις στα δελτία περί της αδιαφορίας των καθηγητών για αυτούς και τις ζωές τους.... Και αυτό όμως μπορώ να το καταλάβω.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα είναι πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν ακόμη Έλληνες που να μην έχουν συνειδητοποιήσει το χυδαίο απροκάλυπτο (πια) διαρκή εκβιασμό που κάνουν διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις...

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα είναι πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν Έλληνες που ακόμη τους ψηφίζουν.

Είναι τόσο προβλέψιμοι. Είναι τόσο υποκριτές. Είναι στυγνοί εκβιαστές και εγκληματίες. Στρέφουν συνειδητά την κοινωνία εναντίον μίας κοινωνικής τάξης κάθε φορά. Για αυτή τους την πρακτική θα έπρεπε να τιμωρηθούν. Και όμως... υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που τους ψηφίζουν και τους πιστεύουν.

Ε, αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω με τίποτα.

Αυτό που όμως εσύ (ο ψηφοφόρος τους) δεν μπορείς να καταλάβεις είναι ότι... είσαι ο επόμενος.

Καλό κουράγιο θύμα...

Μάνος Κακλαμάνος


πηγη: toxwni

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου