14 Φεβ 2015

Το ΕΠΑΜ για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις


Ανακοίνωση

Δεν έχει περάσει ακόμα ένας μήνας, από την εκλογή της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, και μία κυβέρνηση που αυτοαποκαλείται κυβέρνηση «κοινωνικής σωτηρίας» βρίσκεται ήδη σε πλήρη αναντιστοιχία με τις βασικές προεκλογικές της δεσμεύσεις και σε ουσιαστική ρήξη με την λαϊκή εντολή που έλαβε. Από τις Προγραμματικές Δηλώσεις και τα τελευταία επεισόδια στον στίβο των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, γίνεται πλέον φανερό ότι τίποτα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες για άμεσες λύσεις στα δραματικά προβλήματα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, και πολύ περισσότερο στην ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας και την άσκηση της λαϊκής κυριαρχίας, που η ίδια η κυβέρνηση φέρεται να επιδιώκει.
Πρώτη και κύρια αθέτηση των προεκλογικών δεσμεύσεων, πριν καν αρχίσει η διαπραγμάτευση, η πλήρης εγκατάλειψη της βασικής θέσης για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, και η αντικατάσταση της με επιμήκυνση - ελάφρυνση, παράλληλα με την ρητή διαβεβαίωση ότι οι δανειστές θα αποπληρωθούν κανονικά.
Η πάγια όσο και διαχρονική από μεριάς του ΣΥΡΙΖΑ δέσμευση για ακύρωση του μνημονίου ...
και των εφαρμοστικών διατάξεών του με νόμο, έδωσε την θέση της στην αποδοχή του 70% του εφαρμοζόμενου προγράμματος, και την συμφωνία σε ανεύρεση δημοσιονομικών ισοδύναμων για την μη αποδοχή του υπόλοιπου 30%. Σε κάθε περίπτωση το υπάρχον μνημόνιο θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται, αφού καμία αναθεώρηση δεν φαίνεται να επιχειρείται στον εγκεκριμένο από τους δανειστές κρατικό προϋπολογισμό.
Η επαναφορά της 13ης σύνταξης, για όσους λαμβάνουν σύνταξη χαμηλότερη των 700 ευρώ, του βασικού μισθού στα 750 ευρώ, και η θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ έγιναν “παπανδρεϊκά ΘΑ”, αφού όλα αφορούν μακροπρόθεσμες εξαγγελίες που θα εφαρμοσθούν στο απώτερο μέλλον, και εφόσον επιτευχθεί συμφωνία με το ευρωιερατείο.
Η κατάργηση του αντισυνταγματικού ΕΝΦΙΑ μόνο για το 2015 συναρτάται με το ... πατριωτικό καθήκον πληρωμής του «συνταγματικού»;... ΕΝΦΙΑ για το 2014. Η κοινωνική σωτηρία επίσης “απαιτεί” την υπαγωγή σε ρύθμιση των 100 δόσεων, με έμμεση αλλά σαφή αναγνώριση της προηγούμενης ληστρικής φορολογίας ως δήθεν νόμιμης και προφανή αδιαφορία για την ανύπαρκτη φοροδοτική ικανότητα του μεγαλύτερου μέρους της ελληνικής κοινωνίας.
Δεν περιμέναμε από την νέα κυβέρνηση την καταγγελία της Δανειακής Σύμβασης. Δεν περιμέναμε όμως και την τόσο γρήγορη παραίτηση από βασικές θέσεις του δικού της προγράμματος, της δικής της υπόσχεσης για ανάσχεση των πολιτικών λιτότητας και εξαθλίωσης της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.
Ένας από τους λόγους που το ΕΠΑΜ δεν κατέβηκε στις εκλογές, αφού μπροστά στην απόλυτη ανάγκη να ξεφορτωθεί ο ελληνικός λαός την προηγούμενη κυβέρνηση των υποτελών και δοσίλογων, δεν διανοήθηκε να αφαιρέσει το παραμικρό ίχνος από την δυναμική αυτή.
Οι τελευταίες εξελίξεις στην Σύνοδο κορυφής της ΕΕ, είναι το πρώτο βασικό δείγμα γραφής μιας κυβέρνησης που δυστυχώς όχι μόνο δεν είναι διατεθειμένη να συγκρουστεί με το ευρωιερατείο της απόλυτης εξαθλίωσης χωρών και εθνών, αλλά θεωρεί ως μέγιστη διαπραγματευτική επιτυχία της, να διαιωνίσει (αέναα ομόλογα και ομόλογα με ρήτρα ανάπτυξης ) και να αναβαθμίσει την αποικιοκρατική κηδεμονία της χώρας μας στο διηνεκές (αντικατάσταση της τρόικας με τον απευθείας έλεγχο από το «ιερατείο» των δανειστών), εξασφαλίζοντας το άχθος της εξυπηρέτησης ενός παράνομου και καταχρηστικού χρέους στις μελλοντικές γενιές, βαφτίζοντας ως κοινωνική σωτηρία την ντροπιαστική ελεημοσύνη.
Η μόνη πραγματική διαπραγμάτευση έγκειται στην υιοθέτηση καινούργιων τεχνικών και αλλαγής της ονομασίας της νέας περιόδου αποικιοκρατικής κατοχής στη χώρα.
Αντιλαμβανόμαστε ότι οι θέσεις μας ενδέχεται να ξενίσουν τον μέσο πολίτη που ακόμα θέλει να ελπίζει ότι κάτι θα αλλάξει, έχουμε όμως εθνικό καθήκον να επισημάνουμε το πραγματικό νόημα των εξελίξεων και της πορείας που προδιαγράφεται για την πατρίδα μας. Η απλή μεταφορά του παράνομου χρέους στα παιδιά και τα εγγόνια μας με αποδοχή του ίδιου καθεστώτος υποδούλωσης του λαού μας, χωρίς να επιδιωχθεί η τιμωρία όσων πρόδωσαν την πατρίδα και ευθύνονται για τους θανάτους χιλιάδων Ελλήνων, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Γι' αυτό το ΕΠΑΜ θα συνεχίσει να υπηρετεί αταλάντευτα τα 5 προτάγματα που θα εξασφαλίσουν την πραγματική κοινωνική σωτηρία, την ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας, τη λαϊκή κυριαρχία και την κοινωνική απελευθέρωση.
1. Μη αναγνώριση και διαγραφή του δημόσιου χρέους της χώρας με βάση το Διεθνές Δίκαιο, που επιτρέπει σε ένα κυρίαρχο κράτος να αρνηθεί να πληρώσει όλα τα παράνομα, τοκογλυφικά και καταχρηστικά χρέη, που οδηγούν τον λαό και την χώρα στην χρεοκοπία.
2. Ανατροπή εδώ και τώρα ολόκληρου του οικοδομήματος των συμφωνιών δεσμεύσεων, παρεμβάσεων και μέτρων που πάρθηκαν από την εποχή του πρώτου μνημονίου, έτσι ώστε η χώρα να αποκαταστήσει την εσωτερική έννομη τάξη της και να διεκδικήσει την κυριαρχία της
3. Αποχώρηση της χώρας μας από την Ε.Ε. με πρώτο βήμα την έξοδο από τη ζώνη του ευρώ και την υιοθέτηση εθνικού νομίσματος που θα χρηματοδοτήσει την παραγωγική ανασυγκρότηση της πατρίδας μας στη βάση της αυτάρκειας και της αυτονομίας ενός υπερήφανου και ανεξάρτητου λαού.
4. Να καθίσει στο εδώλιο το σύνολο των φυσικών και νομικών προσώπων (πολιτικούς και επιχειρηματικά κυκλώματα) που συμμετείχαν στην διασπάθιση του δημόσιου χρήματος και της δημόσιας περιουσίας σε ολόκληρη την προηγούμενη περίοδο.
5. Την κατάκτηση της δημοκρατίας μέσα από την αυθεντική κατοχύρωση της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας. Κι αυτό μπορεί να συντελεστεί μέσα από μια συνολική πολιτειακή αλλαγή, μέσα από την εκλογή Συντακτικής Συνέλευσης διευρυμένης αυθεντικής εκπροσώπησης του ίδιου του λαού με μοναδικό αντικείμενο την σύνταξη και ψήφιση ενός νέου δημοκρατικού Συντάγματος.
Με βάση το πατριωτικό και δημοκρατικό καθήκον το ΕΠαΜ καλεί τον λαό, να βρίσκεται σε ετοιμότητα ώστε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, μακριά από διχαστικές ιδεοληψίες και περιχαρακώσεις.
Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος.
13/02/2015
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου