20 Φεβ 2014

Ολόκληρη η Διεθνής Συνάντηση Κινημάτων στην Αθήνα

Δείτε ολόκληρη την Διεθνή Συνάντηση για το Χρέος, το Εθνικό Νόμισμα και τη Δημοκρατία που έλαβε χώρα στις 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 2013 στον Κεραμεικό, στην Αθήνα.

DSC05807

Πρώτη Ημέρα — Σάββατο 30 Νοεμβρίου

Έναρξη εργασιών Διεθνούς Συνάντησης από τη Γεωργία Μπάστα

(video) Η δημοσιογράφος Γεωργία Μπάστα κηρύσσει την έναρξη των εργασιών της Διεθνούς Συνάντησης που διοργάνωσε το ΕΠΑΜ με θέμα το χρέος, το εθνικό νόμισμα και τη Δημοκρατία, στον Κεραμεικό, στις 30 Νοεμβρίου 2013.

(video) Χαιρετισμός Δημήτρη Καζάκη — Γ.Γ. ΕΠΑΜ, Ελλάδα



Συζήτηση 1

Η πρώτη συζήτηση που διεξήχθη το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013, πρώτη μέρα της Διεθνούς Συνάντησης για το Χρέος, το Εθνικό Νόμισμα και τη Δημοκρατία που διοργάνωσε το ΕΠΑΜ.
Συντονιστής αυτής της συζήτησης ήταν ο  Γιώργος Χριστοφορίδης, δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Το Χωνί.
 
daae241e0147dfbcc62360cdd4509387_L



Monia Benini — Per Il Bene Comune, Ιταλία.  
(video) Θέμα: Το χρέος
Ακτιβίστρια, εκπρόσωπος του κινήματος ‘Per Il Bene Commune’, το οποίο εργάζεται μεταξύ άλλων για την έξοδο της Ιταλίας από την ΕΕ και το ευρώ και υιοθέτηση εθνικού νομίσματος και Εθνοσυνέλευση. Η Μόνια –δηλωμένη φίλη της Ελλάδας -έχει επανειλημμένα επισκεφθεί την Ελλάδα και έχει εκδώσει τρία βιβλία σχετικά με την κρίση στην ΕΕ και την Ελλάδα.
Αναλυτικά, η Monia Benini, τόνισε την ανάγκη ο κάθε ένας Ευρωπαίος ξεχωριστά ο οποίος πλήττεται από τις πολιτικής αυστηρής λιτότητας να συναισθανθεί το χρέος του να αντιδράσει προσωπικά, ώστε κάτι να αλλάξει.

François Asselineau — UPR, Γαλλία.  
(video) Θέμα: Ποίος θέλησε το ευρώ και γιατί;
Γάλλος πολιτικός επικεφαλής του κινήματος Union Populaire Républicaine (=Δημοκρατική Λαϊκή Ένωση) , το οποίο προτείνει την μονομερή αποχώρηση της Γαλλίας από την ΕΕ, την Ευρωζώνη και το ΝΑΤΟ. Ο Asselineau έχει διατελέσει μεταξύ άλλων Γενικός Επιθεωρητής του Υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας από το 2004 μέχρι το 2006. Έκτοτε οργώνει την Γαλλία με διαλέξεις και ομιλίες, ώστε να ενημερωθεί η κοινή γνώμη για τον κίνδυνο που συνεπάγεται για την Γαλλία και την Ευρώπη το ενιαίο νόμισμα και το «πολιτικό apartheid» των Βρυξελών.
Ο François Asselineau, προέβη σε μια πολύ εντυπωσιακή παρουσίαση της ιστορίας των κοινών νομισμάτων που οδηγεί στο ξεκάθαρο συμπέρασμα ότι πρόκειται για εργαλεία επιβολής που χρησιμοποιούν τα καθεστώτα ώστε να εγκαθιδρύσουν την εξουσία τους επάνω στους λαούς.
Ο ίδιος τόνισε πως η Ιστορία δείχνει ότι τα κοινά νομίσματα καταρρέουν στην πορεία και επανέρχονται τα εθνικά, ως μέσα άσκησης της εθνικής κυριαρχίας. Τέλος, ο François Asselineau υπογράμμισε την άποψη ότι πίσω από την ιδέα του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος δεν βρίσκονται καν οι θεωρούμενες ως ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά οι ΗΠΑ, άποψη που προκάλεσε μεγάλη συζήτηση.


Antonino Galloni — Eurotruffa, Ιταλία.
(video) Θέμα: Ποίος πρόδωσε την ιταλική οικονομία;
Οικονομολόγος, εκπρόσωπος του κινήματος Eurotruffa (=ευρωαπάτη), μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Ινστιτούτου Κοινωνικής Πρόνοιας και συγγραφέας πολλών βιβλίων. Ο Galloni δίδαξε επίσης βιομηχανική οικονομία στο Καθολικό Πανεπιστήμιο του Μιλάνο, Πολιτική Οικονομία στο Πανεπιστήμιο της Μοδένα καθώς και στο Ελεύθερο Διεθνές Πανεπιστήμιο Κοινωνικών Σπουδών (LUISS) της Ρώμης.
Από την πλευρά του, ο Antonino Galloni, τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος οι Ελληνες να φοβούνται την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, πως τέτοιου είδους επιστροφές έχουν γίνει πάμπολλες στην ιστορία και ότι, αντίθετα, είναι το κοινό νόμισμα που οδηγεί στη φτωχοποίηση των λαών.

Francesco Ruggieri — Economia Per I Citadini, Ιταλία.
(video) Θέμα: Νομισματική κυριαρχία
Οικονομολόγος, εκπρόσωπος του κινήματος ‘Economia per I citadini’, το οποίο διοργανώνει διαλέξεις για την ενημέρωση της ιταλικής κοινής γνώμης για την ανάγκη νομισματικής και η πολιτικής ανεξαρτησίας μέσω εθνικού νομίσματος και ελέγχου των τραπεζών από το Κράτος.
Ο Francesco Ruggieri, υπογράμμισε την ανάγκη οι λαοί να συνειδητοποιήσουν τι συμβαίνει να πάψουν να χειραγωγούνται από τα ελεγχόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης και να αντιδράσουν στο μέλλον που κάποιοι άλλοι σχεδιάζουν για αυτούς.
(video)  Η συζήτηση και οι ερωτήσεις προς τους ομιλητές
Ερωτήσεις – Απαντήσεις

 ----------------------------------------------------------------

Συζήτηση 2

Η δεύτερη συζήτηση που διεξήχθη το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013, πρώτη μέρα της Διεθνούς Συνάντησης για το Χρέος, το Εθνικό Νόμισμα και τη Δημοκρατία που διοργάνωσε το ΕΠΑΜ.
Συντονιστής αυτής της συζήτησης ήταν η Μαριάνα Τόλια, δημοσιογράφος.


1483433_595489017167002_1923713314_n

Jacques Nikonoff: m’PEP, Γαλλία.
(video) Θέμα: Μονομερής έξοδος της Γαλλίας  από το ευρώ
Εκπρόσωπος του Πολιτικού Κινήματος Λαϊκής Χειραφέτησης (m’ΡΕΡ) της Γαλλίας. Μετά την απόλυσή του από το εργοστάσιο μεταλλουργίας, ακολούθησε σπουδές που τον οδήγησαν μέχρι την  Εθνική Σχολή Διοίκησης. Εργάστηκε ως οικονομικός σύμβουλος στις ΗΠΑ και διετέλεσε πρόεδρος της ΑTTAC France. Διδάσκει στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Παρισιού 8. Το 2011 υπήρξε ο συγγραφέας του πρώτου βιβλίου για την έξοδο της Γαλλίας από το ευρώ «Να βγούμε από το ευρώ ! Να αποκαταστήσουμε την νομισματική μας κυριαρχία»
Ο Jacques Nikonoff εξέφρασε την ανάγκη μονομερούς εξόδου των χωρών του Νότου και της Γαλλίας από το ευρώ “του φορέα που ενίσχυσε την φρενήρη πορεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης” για να μπορέσουν τελικά να καταπολεμήσουν και τα υψηλά πσοστά της ανεργίας.

A.Villarosa “movimiento de 5 stelle” (video)
Στο πλαίσιο της συζήτησης παρέμβαση πραγματοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος του Beppe Grillo, “movimiento de 5 stelle” ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση για το ποια είναι η στάση που τηρεί το κόμμα στο ζήτημα εντός ή εκτός ευρώ η Ιταλία, δήλωσε πως τάσσονται υπέρ του να διενεργηθεί δημοψήφισμα στο οποίο και ο Ιταλικός λαός θα κληθεί να απαντήσει, εφόσον πριν έχει ενημερωθεί κατάλληλα.

Marco Balestra:Eurotruffa , Ιταλία.
(video) Θέμα: Η Ιταλία στο ευρώ, η ιστορία μιας καταστροφής
Οικονομολόγος μέλος του δικτύου οικονομολόγων Eurotruffa , το οποίο ενημερώνει την ιταλική κοινή γνώμη με παρεμβάσεις, συνέδρια και ομιλίες για τις συνέπειες του ενιαίου νομίσματος για την ιταλική οικονομία.
Την ανάγκη ύπαρξης μιας παντιέρας που θα ξεπερνά τα έθνη και θα δείχνει πως οι προθέσεις τους δεν βασίζονται στον εθνικισμό, ώστε να αντιμετωπίστεί πια “η χρηματοπιστωτική εξουσιά που ενθαρρύνει τις πολιτικές λιτότητας για να αυξήσει τα πλούτη της και να έχει μεγαλύτερη εξουσία”, υπογράμμισε και ο Marco Balestra.
Δε δίστασε να χαρακτηρίσει την Ευρωπαϊκή Ενωση απάτη και το ευρώ το κυριότερο εργαλείο της για την επιβολή των καταναγκαστικών πολιτικών της που βασίζονται στη βία. Μάλιστα, αναφορικά με την έξοδο των χωρών της Ευρώπης από το ευρώ δήλωσε πως φυσικά και δεν θα είναι αναίμσκτο, αλλά αν τελικά σκεφτεί κανείς τις εναλλακτικές, σίγουρα δεν είναι κακό.

Giacomo BracciEconomia Per I Citadini, Ιταλία.(video) Θέμα: Συνοπτική παρουσίαση της ΜΜΤ (σύχρονη θεωρία χρήματος)
Οικονομολόγος, εκπρόσωπος του κινήματος ‘Economia per I citadini’, το οποίο διοργανώνει διαλέξεις για την ενημέρωση της ιταλικής κοινής γνώμης για την ανάγκη νομισματικής και η πολιτικής ανεξαρτησίας μέσω εθνικού νομίσματος και ελέγχου των τραπεζών από το Κράτος.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ομιλία του εκπροσώπου του κινήματος “Economia oper icitadini” Giacomo Bracci, ο οποίος και υπογράμμισε πως η επιστροφή στα εθνικά νομίσματα θα δώσει τη δυνατότητα στις χώρες της Ευρώπης να διαμορφώνουν τις δημοσιονομικές πολιτικές τους για τα ασθενέστερα στρώματα. Ενώ έτσι θα μπορέσουν να υπερβούν και το θεμελιώδες πρόβλημα της ανεργίας μέσα από την υιοθέτηση πολιτικών προώθησης της πλήρους απασχόλησης.

Carlo Sibilia — Movimento 5 Stelle, Ιταλία.
Θέμα: Το έλλειμμα δημοκρατίας στην Ιταλία (μέσω Skype)



Ερωτήσεις – Απαντήσεις
(video) Η συζήτηση που ακολούθησε και οι ερωτήσεις προς τους ομιλητές.

Δεύτερη Ημέρα - Κυριακή 1 Δεκεμβρίου

Συζήτηση 3

Η τρίτη συζήτηση που διεξήχθη την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013, δεύτερη και τελευταία μέρα της Διεθνούς Συνάντησης για το Χρέος, το Εθνικό Νόμισμα και τη Δημοκρατία που διοργάνωσε το ΕΠΑΜ.
Συντονιστής αυτής της συζήτησης ήταν ο Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος, δημοσιογράφος και πολιτικός επιστήμονας.


1474552_398237660307592_255746532_n

Ακτιβιστής, καλλιτέχνης, εμπνευστής και επικεφαλής της «ειρηνικής ισλανδικής επανάστασης» του 2008. Όταν η ισλανδική οικονομία κατέρρευσε τον Οκτώβριο του 2008, ο Torfason στεκόταν επί μήνες μπροστά από το κτήριο του Κοινοβουλίου και ρωτούσε δύο απλές ερωτήσεις: «τι συνέβη στην χώρα μας» και «τι πρόκειται να κάνουμε». Σιγά σιγά σχηματίστηκε ολόκληρο λαϊκό κίνημα, το οποίο εξανάγκασε σε παραίτηση και δίκη την κυβέρνηση της Ισλανδίας καθώς και των επικεφαλής της επιτροπής κεφαλαιαγοράς και της εθνικής τράπεζας, την μονομερή ακύρωση του ισλανδικού χρέους και την δημιουργία νέου Συντάγματος. Εθνικός ήρωας στην πατρίδα του ο Torfason περνάει τώρα τον χρόνο του ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο διηγούμενος την γλυκόπικρη ιστορία της Ισλανδίας και μοιράζοντας εμπειρίες και τακτικές με κινήματα σ’ όλον τον κόσμο.
Ο κ. Torfason μετείχε, το χειμώνα του 2008-2009 στην «Επανάσταση της Κατσαρόλας». Ακτιβιστής επί χρόνια, δεν θα μπορούσε να λείψει από την… πλατεία σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα του. Η κατάσταση, που βίωσε –όπως την περιέγραψε- δεν διαφέρει πολύ από την ελληνική πραγματικότητα.
«Μας ζητούσαν να συνεχίσουμε τη ζωή μας και να αφήσουμε αυτούς να μεριμνήσουν για εμάς. Δεν το δέχθηκα. Στάθηκε έξω από το κοινοβούλιο, ρωτώντας τι συνέβη με την πατρίδα μου», ανέφερε ο ίδιος, ενώ συμπλήρωσε πως «δεν χρειάστηκε πολύ για να καταλάβω ότι ο κόσμος ήταν φοβισμένος. Ότι τα ΜΜΕ δεν επιτελούσαν το καθήκον τους, καθώς ήταν εξυπηρετούσαν άλλα συμφέροντα»! Οι συνοδοιπόροι του και ο ίδιος δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια. Οι συγκεντρώσεις διαδέχονταν η μία την άλλη. Ο κόσμος στις πλατείες αυξανόταν. «Το ίντερνετ έγινε το πιο σημαντικό μας εργαλείο», τόνισε ο κ. Torfason, εξηγώντας ότι «μπορεί τα αποτελέσματα να είναι πολύ δύσκολα να τα επιτύχεις και ο κόσμος να απογοητεύεται, όμως τα αιτήματά μας μετά από αγώνα δικαιώθηκαν»!
Ο ίδιος επέμεινε ότι «η ισχύς των ανθρώπων του χρήματος είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Μετά από την επανάσταση, στην Ισλανδία υπάρχει περισσότερη ευαισθητοποίηση» και έστειλε μήνυμα προς όλους: «έχουμε καθήκον να είμαστε σε επιφυλακή. Να είμαστε θεματοφύλακες της κοινωνίας μας»!

 Antti Pesonen — IPU, Φινλανδία
(video)
Θέμα: Δημοκρατία και εθνικό νόμισμα
Ακτιβιστής, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος της Ανεξαρτησίας Φινλανδίας, το οποίο τάσσεται υπέρ της αποχώρησης της Φινλανδίας από την ευρωζώνη και το ΝΑΤΟ.
«Αν θέλουμε ισορροπία, δεν μπορούμε να μένουμε στατικοί», ανέφερε ο Antti Pesonen, προσθέτοντας ότι «η Εθνική Κυριαρχία υπάρχει όταν το κράτος έχει τη δική του νομοθετική εξουσία και όπως καταλαβαίνετε μέσω της ΕΕ δεν υπάρχει Εθνική Κυριαρχία»! Ο ίδιος, πιάνοντας εξηγώντας την κατάσταση, τόνισε πως «η οικονομία και οι αγορές θα πρέπει να υπηρετούν τον λαό και όχι να συμβαίνει το αντίθετο. Στην παρούσα φάση, μόνο το εθνικό νόμισμα μπορεί να προσφέρει λύση».
Ο κ. Pesonen δήλωσε, επίσης, πως «η Δημοκρατία θα πρέπει να είναι ο ύστατος σκοπός. Ο αγώνας για τη Δημοκρατία και την κυριαρχία δεν πρέπει να χαθεί. Πρέπει να συνεχιστεί μέχρι το τέλος».

Οικονομολόγος, μέλος της κίνησης Socialismo 21. O Montes υπήρξε από τους πρώτους επικριτές του ευρώ και με το βιβλίο του «Η ημιτελής ιστορία του ευρώ» πριν από 11 χρόνια προέβλεψε τα σημερινά προβλήματα της Ευρώπης. Επί 36 χρόνια εργάστηκε στο Κέντρο Ερευνών της Τράπεζας της Ισπανίας. Σήμερα συμμετέχει στις λαϊκές συνελεύσεις πολλών πόλεων της Ισπανίας αναλύοντας την ανάγκη επιστροφής της Ισπανίας σε εθνικό νόμισμα.
Ως «ανώριμη» έκρινε τη σύνδεση χωρών, με τόσες διαφορές, μέσω ενός κοινού νομίσματος, ο Ισπανός Pedro Montes. «Η κρίση βρισκόταν και εκκολαπτόταν στην καρδιά του ευρώ», ανέφερε ο ίδιος, ενώ χαρακτήρισε την κατάσταση για τις χώρες του νότου «εφιαλτική» την ώρα που οι πολιτικοί «εμβαθύνουν την κρίση για να την… ξεπεράσουν»! Και στην Ισπανία, όμως, κυριαρχεί το ίδιο σκηνικό. «Η κυβέρνηση πουλάει φούμαρα ότι βγαίνυμε από την κρίση, με μόνο στόχο να κερδίσει χρόνο», υπογράμμισε ο Pedro Montes και πρόσθεσε ότι «χρέος δικό μας είναι η δημιουργία εναλλακτικής, που μετά την έξοδο από το ευρώ, θα δώσει στην ισπανική κοινωνία διεξόδους. Πρέπει να σπάσει η θηλιά που ακούει στο όνομα ευρώ».

Αντιπρόεδρος του “Campaign for an Independent Britain”, οργανισμού-ομπρέλλας όλων των ευρωσκεπτικιστικών κινημάτων της Βρετανίας ήδη από την δεκαετία του ’60.
«Αγαπούμε την Ευρώπη, μισούμε την Ευρωζώνη», ανέφερε στην έναρξη της ομιλίας του ο James Reynolds τονίζοντας πως «αγωνιζόμαστε για να επιστρέψει η δημοκρατική διακυβέρνηση στις χώρες. Θέλουμε τις χώρες μας πίσω»! Για «παράδοση» των λαών στα χέρια των λίγων, από μέρους των πολιτικών, έκανε λόγο ο Άγγλος ακτιβιστής, ενώ είπε ότι «οι Βρυξέλλες δεν έχουν πάρει μόνες τους τις εξουσίες, οι χώρες –μέσω πολιτικών και αξιωματούχων- τις παρέδωσαν». Έκλεισε την τοποθέτηση του, αναφέροντας πως ο ίδιος και οι συμπατριώτες του θαυμάζουν τους Έλληνες και για τον σημερινό τους αγώνα!

Ιστορικός, πρώην διπλωμάτης και καθηγητής ιστορίας, λογοτεχνίας και πολιτισμού στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο καθώς και καθηγητής Διπλωματικής Ιστορίας στο New York College στην Αθήνα, όπου ζει από το 1994. Είναι επίσης ερευνητής διπλωματικών εγγράφων σχετικών με τις ελληνο-βρετανικές σχέσεις και συγγραφέας πολλών βιβλίων.
«Ευρώπη και Ελλάδα από το όνειρο στον εφιάλτη», ήταν ο τίτλος της τοποθέτησης του William Mallinson, ο οποίος ξεκαθάρισε –σχεδόν από την αρχή- πως «το σχέδιο των Γερμανών τη δεκαετία του 1940, μοιάζει πολύ με το σημερινό τους πλάνο». «Καρφί» έριξε ο ίδιος και για το Ευρωκοινοβούλιο, καθώς το χαρακτήρισε ως «παράθυρο για δημόσιες σχέσεις», ενώ έστειλε μήνυμα για «να βγούμε από το ευρώ, αλλά όχι από την Ευρώπη, αφού χωρίς καθόλου Ευρώπη δεν θα μπορέσουμε να αντιταχθούμε στη Γερμανία»! Σύμφωνα με τον ίδιο, «πρέπει να καταστρέψουμε την αρνητική πτυχή της Ευρώπης»!

Artem VassilievΠανεπιστήμιο Synergy, Ρωσία
(video)
Θέμα: Είναι η Ελλάδα μια μικρή Ρωσία;
Oικονομολόγος, κοσμήτωρ του τμήματος Οικονομίας και Διοίκησης του Βιομηχανικού και Οικονομικού Πανεπιστημίου “Συνέργεια” της Μόσχας.
Ο Ρώσος καθηγητής ανέλυσε όλα τα οικονομικά στοιχεία –των τελευταίων ετών- της Ελλάδας, εξηγώντας πως «οι ακολουθούμενες πολιτικές ήταν καταστροφικές. Η συρρίκνωση έχει μεγάλη επίπτωση στην Ελλάδα, ενώ τα μέτρα λιτότητας έχουν πνίξει το λαό», ανέφερε χαρακτηριστικά!


Συζήτηση 4
Η τέταρτη συζήτηση που διεξήχθη την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013, δεύτερη και τελευταία μέρα της Διεθνούς Συνάντησης για το Χρέος, το Εθνικό Νόμισμα και τη Δημοκρατία που διοργάνωσε το ΕΠΑΜ.
Συντονιστής αυτής της συζήτησης ήταν η Γεωργία Μπάστα, δημοσιογράφος, επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΕΠΑΜ.
 

1461235_398237703640921_1139484715_n


























Pablo Erlantz — Democracia Real Ya, Ισπανία
(video)
Θέμα: Ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας
Εκπρόσωπος του κινήματος Asociación Democracia Real Ya, το οποίο προήλθε από το «κίνημα των πλατειών της Ισπανίας» και το οποίο προωθεί μεταξύ άλλων δημοψήφισμα για την επιστροφή της Ισπανίας σε εθνικό νόμισμα.
Ο εκπρόσωπος του κινήματος Democracia Real Ya, Pablo Erlantz, ξεσήκωσε πραγματικά το πλήθος. Ήταν σαν να ήρθε από την «πλατεία» για να μιλήσει στην «πλατεία»… «Μας λένε ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Κι όμως υπάρχουν πολλές. Το ευρώ δεν μας ενώνει, το ευρώ μας διαχωρίζει. Είναι κόλαση αυτό που ζούμε στο ευρώ», τόνισε ο Ισπανός, συμπληρώνοντας πως «δεν μπορεί με όσα συμβαίνουν, να δίνουν Νόμπελ στην ΕΕ, όπως και στον Ομπάμα, ενώ παλαιότερα είχε προταθεί για το βραβείο και ο Χίτλερ»! Οι επιθέσεις κατά των πολιτικών λιτότητας δεν είχαν τελειωμό…
«Οι διασώσεις δεν είναι παρά μόνο μια απλή απαγωγή. Απήγαγαν την οικονομία μας, τη χώρα μας. Πρέπει να προστατεύσουμε την Εθνική Κυριαρχία μας», υπογράμμισε ο ακτιβιστής. Αφού χαρακτήρισε την κυβέρνηση του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου «δικτατορία», αποκάλυψε στο κοινό ότι οι Ισπανοί «παρακαλούσαμε να βγούν οι Έλληνες από την ΕΕ και Ευρωζώνη για να γλιτώσουμε όλοι»!
Την άποψη ότι «η λύση έρχεται πάντα από το λαό και πως πολιτικός είναι αυτός που διαχειρίζεται τα συμφέροντα του λαού, ενώ αυτοί διαχειρίζονται τα συμφέροντα άλλων», βρήκε σύμφωνο όλο το ακροατήριο, ενώ ο Pablo έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας πως «πιστεύω στην Ένωση των λαών, όμως η ΕΕ δεν είναι ενωμένη Ευρώπη. Εμείς είμαστε η ενωμένη Ευρώπη, όχι οι κοστουμαρισμένοι που εκπροσωπούν τις τράπεζες»!

Anthony CoughlanNational Platform, Ιρλανδία
(video) Θέμα: Η περίπτωση της Ιρλανδίας
Καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο Trinity College του Δουβλίνου και διευθυντής τoυ κέντρου έρευνας σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης ΄Εθνική Πλατφόρμα’. Το κέντρο συντονίζει τις δράσεις οικονομολόγων, νομικών και άλλων επιστημόνων, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας , της δημοκρατίας και της συνεργασίας των κρατών της Ευρώπης.
«Πριν η Ιρλανδία μπει στην Ευρωζώνη, η χώρα είχε διανύσει την πιο καλή της περίοδο», ανέφερε ο Antony Coughian, καταρρίπτοντας αμέσως μετά όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ για οριστική έξοδο της χώρας του από την επιτήρηση. «Η επιτήρηση του ιρλανδικού κράτους θα συνεχιστεί, όπως και το καθεστώς λιτότητας», ανέφερε. «Στην ΕΕ έχουμε γερμανική κυριαρχία. Τα δημοκρατικά δικαιώματα θα αφαιρούνται από του λαούς και θα προστίθενται στις δομές της ΕΕ», δήλωσε ακόμη χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε ότι «το εθνικό νόμισμα είναι η οδός για να γυρίσουμε στο εθνικό κράτος».

Ακτιβιστής, ιδρυτής του εναλλακτικού διαδικτυακού δικτύου ενημέρωσης http://www.verkkomedia.org, επισήμου συνεργάτη για την Φινλανδία μέσων ενημέρωσης όπως Russiiskaya Gazeta, Russia Today, PressTV, RIA Novosti, SANA, Prensa Latina, Fars News, Al-Manar, Ma’an News, Antiwar, Infowars, Global Research κλπ.
«Γράφεται ιστορία σήμερα. Πρώτη φορά γίνεται τέτοια συζήτηση», ανέφερε κατά την έναρξη της τοποθέτησής του ο Januw Putknonen. «Έχουμε έναν κοινό αγώνα για τον λαό. Αυτή η ΕΕ είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που μας ‘πούλησαν’. Εμάς δεν μας ρώτησαν τίποτα, μας εξαπάτησαν», τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας πως «πρέπει να ξέρουμε τι κάνουμε. Δεν υπάρχει χρόνος. Δεν υπάρχουν λάθη τώρα. Πρέπει να υπάρχει πλάνο. Πρέπει να απελευθερωθεί ο λαός της Ελλάδας, ώστε να ανακτήσει τη Δημοκρατία όλος ο κόσμος».

Οικονομολόγος, πρόεδρος του ‘Κέντρου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών -CEPS’, πολιτικού οργανισμού που για πάνω από μία δεκαετία παρέχει τεχνικές, οικονομικές και νομικές συμβουλές στις κυβερνήσεις της Βενεζουέλας, της Βολιβίας, του Ισημερινού και της Παραγουάης.
Αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση του Ισπανού Alberto Montero… «Είναι πολύ σημαντικό να μιλάμε για την ανάκτηση της Δημοκρατίας στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία», ανέφερε κατά την έναρξη, τονίζοντας σε κάθε τόνο πως «η έξοδος από το ευρώ είναι η μόνη διέξοδος»! Αφού ανέφερε πως αυτό που συμβαίνει αυτή την ώρα στην Ευρώπη μπορεί να παρομοιαστεί μόνο με «πόλεμο», ζήτησε από όλους «να έρθουμε σε ρήξη με την Ευρώπη του κεφαλαίου, που συμβολίζεται από το ευρώ». Ο ίδιος είπε ότι «στο πλαίσιο της ευρωζώνης δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για τις περιφερειακές χώρες, ώστε να πάψουν να είναι προτεκτοράτα. Το ευρώ είναι όπλο μαζικής καταστροφής, καταστρέφει ο,τι έχουμε. Όλο το σχέδιο της ΕΕ έχει χτιστεί γύρω από το ευρώ και όχι γύρω από τους λαούς. Μόνη λύση η ρήξη με το ευρώ. Δεν μπορεί να τελειώσει η κρίση χωρίς ρήξη».

Η συζήτηση που ακολούθησε και οι ερωτήσεις προς τους ομιλητές (video)

Κοινό ανακοινωθέν της Συνάντησης των Αθηνών

(VIDEO) 

Τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού, σε πρώτη φάση, και στη συνέχεια διεθνούς συντονισμού όλων των κινημάτων που έχουν θέσει σαν σκοπό τον αγώνα των λαών για ανατροπή της δικτατορίας των αγορών και των μηχανισμών που αυτή έχει εγκαθιδρύσει, όπως είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ, αποφάσισε η Διεθνής Συνάντηση Κινημάτων που διεξήχθη στην Αθήνα, και αναφέρεται ως Συνάντηση των Αθηνών. 

EPAM-banner-01
DSC05807


Αθήνα, λίκνο της Δημοκρατίας,
 1η Δεκεμβρίου 2013

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Αθήνα, στις 30 Νοεμβρίου και την 1η Δεκεμβρίου, η Διεθνής Συνάντηση Κινημάτων, οικονομολόγων και προσωπικοτήτων απ΄ όλη την Ευρώπη και άλλες χώρες. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΕΠΑΜ και κυρίαρχα θέματα το χρέος, το εθνικό κρατικό νόμισμα και την δημοκρατία. Από την πρώτη μέρα του συνεδρίου αναδείχθηκε η ενωτική διάθεση όλων των ομιλητών-εκπροσώπων των κινημάτων και οι κοινές θέσεις και παρεμφερείς προσεγγίσεις στα κομβικά ζητήματα της σημερινής συγκυρίας όπως :
α) Το ζήτημα της μηχανής χρέους που έχει επιβληθεί και υποδουλώνει έθνη και λαούς στο καθεστώς  πεονίας που επιβάλλουν οι τράπεζες και το ευρώ.
β) Η ανάγκη για έξοδο από το ευρώ, ως βασικό συστατικό στοιχείο της εθνικής ανεξαρτησίας, προκειμένου να απαλλαγούν οι λαοί από τη θηλιά του χρέους και της φτώχειας και να χρηματοδοτηθεί  η ανάπτυξη και η παραγωγική ανασυγκρότηση των οικονομιών τους σε όφελος των λαών.
γ) Η ανάγκη μονομερούς αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με το άρθρο 50 της συνθήκης της Ευρωπαϊκής  Ένωσης.
δ) Το ζήτημα της δημοκρατίας αναδεικνύεται σε κομβικό ζήτημα, σ΄ένα ευρωπαϊκό πολιτικό περιβάλλον όπου οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης – με πρώτες τις ελίτ των χωρών αυτών – επιβάλλουν πολιτικές που οδηγούν την Ευρώπη στη νέα φεουδαρχία των αγορών.
Η ευρωζώνη, όπως και κάθε άλλη νομισματική ένωση , αργά ή γρήγορα θα καταρρεύσει μαζί με όλο το οικοδόμημα της Ευρώπης των αγορών.
Το δίλημμα που όλο και περισσότερο αναδεικνύεται μπροστά στους λαούς είναι :  είτε δικτατορία των αγορών  είτε  λαϊκή κυριαρχία και δημοκρατική-αναπτυξιακή άνοιξη των λαών.
Η συνάντηση έκλεισε τις εργασίες της με σημαντικά συμπεράσματα και  την υπόσχεση ότι :
α) Οι εργασίες αυτής της διήμερης σημαντικής Συνάντησης των Αθηνών θα αποτελέσει την απαρχή μιας πιο σταθερής και ενεργού σύμπραξης των κινημάτων που κατ΄αρχήν συμμετείχαν, στα πλαίσια του αμοιβαίου σεβασμού των εθνικών ιδιαιτεροτήτων του κάθε λαού, τον οποίο αντιπροσωπεύουν.
β) Θα αποτελέσει την αφετηρία της απελευθέρωσης των λαών της Ευρώπης που δικαιούνται να οικοδομήσουν τη δική τους δημοκρατία και την αναπτυξιακή τους πορεία.
γ) Όλοι οι συμμετέχοντες, αν και εκπρόσωποι δημοκρατικών κινημάτων και εναντίον κάθε μορφής εξτρεμισμού, είναι αποκλεισμένοι από όλα τα ΜΜΕ. Ωστόσο, παρατηρείται ότι στις χώρες τους τα ίδια ακριβώς ΜΜΕ δίνουν βήμα σε κόμματα της άκρας δεξιάς με αποτέλεσμα την σύγχυση των πολιτών και την σύνδεση της ανάγκης για εγκατάλειψης του ευρώ  και εξόδου από την ΕΕ με την ακροδεξιά ιδεολογία.
δ) Όλοι οι συμμετέχοντες στη διεθνή αυτή συνάντηση δεσμεύτηκαν να εντείνουν τις προσπάθειές τους και να δραστηριοποιηθούν  στην κατεύθυνση της διεύρυνσης  του αριθμού των κινημάτων – πανευρωπαϊκά και παγκόσμια – στα βήματα που χαράζει η Συνάντηση των Αθηνών.
Υπογράφουν:
  1. Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο – Ελλάδα
  2. Union Républicaine Populaire – Γαλλία
  3. Per Il Bene Commune – Ιταλία
  4. Asociación Democracia Real Ya – Ισπανία
  5. Campaign for an Independent Britain – Βρετανία
  6. Eurotruffa – Ιταλία
  7. Economia Per I Cittadini – Ιταλία
  8. National Platform – Ιρλανδία
  9. Mouvement Politique d’Emancipation Populaire – Γαλλία
  10. IPU – Φινλανδία

“Καλώς ήλθατε στην προεπαναστατική Ελλάδα!” — Η τελική τοποθέτηση του Δ. Καζάκη στη Διεθνή Συνάντηση (video)

DSC05802

Η τελική τοποθέτηση του γ.γ. του ΕΠΑΜ Δημήτρη Καζάκη, με την οποία ολοκληρώνονται οι εργασίες της Διεθνούς Συνάντησης που διοργάνωσε το ΕΠΑΜ με θέμα το χρέος, το εθνικό νόμισμα και τη Δημοκρατία, στον Κεραμεικό, την 1η Δεκεμβρίου 2013.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου