15 Νοε 2014

Πιο Επίκαιρο παρά ποτέ το Νόημα της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 1973 – 2014. Σαράντα ένα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Από τότε που  το αγωνιστικό φοιτητικό κίνημα κορύφωσε την αντίσταση του λαού μας απέναντι στο φασιστικό καθεστώς της δικτατορίας των συνταγματαρχών, ενώνοντας την κοινωνία κάτω από το σύνθημα με την  παλλαϊκή απήχηση:

«ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Η μεγαλειώδης εξέγερση του 1973, παρ’ότι τελείωσε με την αιματηρή εισβολή του τανκ στο Πολυτεχνείο, σήμανε και την αρχή του τέλους της αμερικανοκίνητης χούντας, που ολοκλήρωσε το καταστροφικό της έργο με την προδοσία στην Κύπρο.
Αν και κάποιοι από τους μετέχοντες στην εξέγερση του Πολυτεχνείου στην συνέχεια, όχι μόνο δεν τίμησαν αλλά πρόδωσαν τα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκαν, οι μέρες εκείνες του Νοεμβρίου του ’73 ανέδειξαν τον διαχρονικό αγώνα του ελληνικού λαού για Κοινωνική Απελευθέρωση, Λαϊκή Κυριαρχία, Εθνική Ανεξαρτησία και την δίψα για την εγκαθίδρυση της πραγματικής Δημοκρατίας στον τόπο μας.

Σήμερα, μετά από 40 χρόνια «μεταπολίτευσης», η Ελλάδα κι ο λαός της βρίσκονται σε χειρότερη θέση και τα παλλαϊκά αιτήματα των αγωνιστών του Πολυτεχνείου αναβιώνουν πιο επίκαιρα παρά ποτέ.

Η νέα χούντα,  με κοινοβουλευτικό μανδύα αυτή την φορά,  έχει αποδεχτεί πλήρως το καθεστώς κατοχής που μας έχει  επιβληθεί από υπερεθνικούς οργανισμούς ενώ, μέσα στο παραλήρημα ενδοτισμού και δωσιλογισμού που την χαρακτηρίζει, δείχνει αποφασισμένη να προχωρήσει το καταστροφικό της έργο. Παραδίδει ολόκληρη την χώρα στις ορέξεις των τοκογλύφων – δανειστών και των μηχανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετατρέποντας την Ελλάδα σε αποικία, εξαθλιώνοντας το μεγαλύτερο μέρος του λαού  και οδηγώντας σε μεγαλύτερη εθνική καταστροφή τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

Επί 4 χρόνια τώρα σπεύδει να καταστείλει οποιαδήποτε ενέργεια ενέχει την δυναμική του λαϊκού ξεσηκωμού.  Η πρόσφατη καταστολή των φοιτητών από τους πραιτωριανούς του κατοχικού καθεστώτος μαρτυρά τον τρόμο που διακατέχει το κυβερνητικό μόρφωμα μπροστά στην αναβίωση των παλλαϊκών απαιτήσεων που γέννησε η εξέγερση το 1973.  Με την ίδια και χειρότερη μορφή καταστολής θα αντιμετωπίζεται οποιαδήποτε μεμονωμένη προσπάθεια αντίστασης στους δυνάστες, αν δεν προσλαμβάνει παλλαϊκά χαρακτηριστικά.

Το ΕΠΑΜ  καλεί τον ελληνικό λαό να διαισθανθεί βαθιά το νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου  και να συμμετέχει μαζικά στην πορεία την Δευτέρα 17/11, μετατρέποντας τον επετειακό χαρακτήρα του φετινού εορτασμού σε Παλλαϊκή Αντίσταση, ικανή να αποτελέσει με την σειρά της την αρχή της πτώσης του φαύλου καθεστώτος του δωσιλογισμού και της υποτέλειας.

Τιμώντας τους νεκρούς και τους αφανείς αγωνιστές του Νοεμβρίου 1973, ο λαός μας πρέπει συντεταγμένα να διεκδικήσει την ελευθερία του από το τυραννικό καθεστώς με εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, επικαιροποιώντας τις παλλαϊκές απαιτήσεις της εξέγερσης του Πολυτεχνείου:

Εθνική Ανεξαρτησία
Λαϊκή Κυριαρχία
Κοινωνική Απελευθέρωση

Με Πίστη στον Αγώνα του Λαού μας για Δημοκρατία.


15/11/2014
Η Πολιτική Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου