4 Νοε 2014

Στο Kobanê βρίσκονται οι μαχητές των σύγχρονων Θερμοπυλών του πολιτισμού, ενάντια στη βαρβαρότητα



Ανακοίνωση

Σε μια φλεγόμενη ανθρωπότητα στην οποία η βαρβαρότητα και η εξαθλίωση έχει φτάσει με την μορφή του τρομοκράτη, μέσα από τις τηλεοπτικές μας οθόνες, για να μας φρονιμέψει απέναντι στην ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας από τις υπερεθνικές οικονομικές εξουσίες και τους πρόθυμους υπηρέτες τους, (τα πολιτικά συστημικά κόμματα εξουσίας), η είδηση ότι σε κάποια μακρινή αυτόνομη επαρχία (καντόνι) της πολύπαθης Συρίας, στο Kobanê, γίνεται ένας φονικός πόλεμος ανάμεσα στους εισβολείς του ISIS και τους κατοίκους της που αμύνονται, φαντάζει έως αδιάφορη.

Όμως το σημαντικό χαρακτηριστικό που κάνει αυτόν τον αγώνα σπουδαίο κι αυτούς τους μαχητές και μαχήτριες άξιους σεβασμού και τιμής, είναι ότι πολεμά ένας λαός που κατάφερε, μετά από επανειλημμένες εξεγέρσεις τις προηγούμενες δεκαετίες, να φτιάξει ένα καθεστώς αυτονομίας. Με ανεξάρτητες δημοκρατικές κρατικές δομές, ανοιχτές χωρίς θρησκευτικές η φυλετικές διακρίσεις. Και αυτό να απλωθεί και στα άλλα δύο καντόνια των Κούρδων της Συρίας.

Αυτό είναι που ενοχλεί περισσότερο τους παγκόσμιους εξουσιαστές.

Ο αγώνας που δίνει ο λαός του Kobanê, δεν είναι απλά ένας αγώνας επιβίωσης, γιατί αυτό θα ήταν πιο εύκολο να το πετύχει εγκαταλείποντας τα πάτρια εδάφη η προσχωρώντας στις απαιτήσεις των ισλαμιστών του ISIS.

Είναι μια μάχη που δίνει ο ανθρώπινος πολιτισμός απέναντι στην χρηματοδοτούμενη από την δύση βαρβαρότητα.

Είναι ένας παλλαϊκός αγώνας που δίνουν για την πατρίδα τους, άνδρες, γυναίκες και γέροι, γνωρίζοντας ότι είναι μόνοι τους απέναντι σε πάνοπλους μισθοφόρους και φανατικούς ισλαμιστές. Γνωρίζοντας ότι είναι περικυκλωμένοι από λαούς και κράτη που αν δεν επιδιώκουν τον όλεθρό τους (όπως η Τουρκία), έχουν τα δικά τους προβλήματα να λύσουν, ή έχουν υποταχτεί στη θέληση των «μεγάλων».
Αυτοί οι φτωχοί και πολιτικά και οικονομικά αποκλεισμένοι Κούρδοι, είναι οι μαχητές στις σύγχρονες Θερμοπύλες του πολιτισμού, ενάντια στη βαρβαρότητα.

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο πιστό στις δημοκρατικές αξίες και τα εθνικοαπελευθερωτικά ιδανικά για τα οποία ιδρύθηκε, στέκεται με σεβασμό και αλληλεγγύη απέναντι στους ηρωικούς μαχητές και μαχήτριες του Kobanê.

Τιμή και δόξα στους λαούς που αγωνίζονται για την λευτεριά της πατρίδας τους.

03/11/2014
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου