7 Δεκ 2014

«Το Ε.ΠΑ.Μ. καλεί το σύνολο του νομικού κόσμου της χώρας μας να αντιδράσει ενωμένος»




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ως «εξαιρετικά ελπιδοφόρο» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του πανελλαδικού δημοψηφίσματος των δικηγόρων, για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ο Γ΄Συντονιστής της Πολιτικής Γραμματείας και μέλος της Επιτροπής Νομικής Αλληλεγγύης του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.), δικηγόρος κ. Αναστάσιος Κώνστας.

Σε δήλωσή του, ανέφερε ότι  «οι προτεινόμενες αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας αποτελούν ένα αντιδημοκρατικό αυταρχικό έκτρωμα, το οποίο όλοι –νομικοί και πολίτες– έχουμε υποχρέωση να μην αφήσουμε να εφαρμοστεί». Ως εκ τούτου , το γεγονός ότι οι δικηγόροι «αρνήθηκαν τις προτάσεις των εντολέων των δανειστών για τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο».

Ο κ. Κώνστας υποστήριξε επίσης ότι «δεν πρόκειται για απόπειρα τροποποίησης ενός ακόμα νόμου, αλλά για συνειδητή προσπάθεια έμπρακτου περιορισμού του δικαιώματος προσφυγής στη δικαιοσύνη, προσπάθεια που καταφανώς ευνοεί τις τράπεζες και τη δυνατότητα συντομότερης και ευκολότερης εκποίησης της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων,  εξαιτίας των τραγικών αλλαγών που επιχειρούνται στη διαδικασία των πλειστηριασμών».
                 
Ως προς την απόφαση των δικηγόρων για αποχή διαρκείας από τη Δευτέρα τόνισε ότι “είναι εξαιρετικής σημασίας και σηματοδοτεί έναν σημαντικό ανένδοτο αγώνα, διότι ελήφθη σε περίοδο μεγάλης οικονομικής ένδειας των περισσοτέρων δικηγόρων και με κύριο στόχο την προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών και του γενικού συμφέροντος”.

Καταλήγοντας στη δήλωσή του, ο Γ’ Συντονιστής του Ε.ΠΑ.Μ. τόνισε ότι «το Ε.ΠΑ.Μ. καλεί το σύνολο του νομικού κόσμου να αντιδράσει ενωμένος εναντίον τέτοιων μεθοδεύσεων και να δείξει τον δρόμο της αντίστασης, εμπνέοντας και παροτρύνοντας τον λαό να υπερασπιστεί τα συνταγματικά δικαιώματά του έναντι ενός κρατικού μηχανισμού που έχει υποδουλωθεί σε ξένους δανειστές και απλά εκτελεί τις εντολές που του δίνουν».

Το Γραφείο Τύπου
Αθήνα 5/12/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου