27 Οκτ 2014

Κύπρος: «Ένας λαός, ένα κράτος, μία ενιαία και αδιαίρετη εθνική επικράτεια».


Ανακοίνωση
Σε νέα επικίνδυνη «πολεμική ενέργεια» και αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου, προέβη η Τουρκία, με το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος «Barbaros» όταν αυτό εισήλθε -συνοδεία πολεμικών πλοίων- στο οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ, το πρωί της Δευτέρας 21 Οκτωβρίου 2014.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο ερευνητικό σκάφος προκαλεί, αφού τους τελευταίους μήνες βρίσκεται συνεχώς στην περιοχή μπαινοβγαίνοντας στην ΑΟΖ της Κύπρου, παραβιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο, απέναντι σε ένα τυπικά «ανεξάρτητο» κράτος μέλος του ΟΗΕ και της ΕΕ.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην Κύπρο, μαρτυρούν την έκρυθμη κατάσταση στην περιοχή. Η εμπλοκή πολλών χωρών στην περιοχή, είναι αποτέλεσμα των μεγάλων γεωστρατηγικών αλλαγών που συντελούνται στην λεκάνη της ανατολικής Μεσογείου και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, με την Τουρκία να εξάγει την κρίση της και να επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα κατά την προσφιλή της τακτική. Μοιραία θα οδηγήσουν την Κύπρο και την Ελλάδα σε νέα εθνική τραγωδία. εφάμιλλη του Αττίλα 1 και 2.

Η στάση των «φίλιων δυνάμεων» και «εταίρων» μας, μόνο ως συμπαιγνία μπορεί να χαρακτηριστεί. Αφ’ ενός, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξαντληθηκε στην αναβάθμιση της Δήλωσης του 2005 για αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε χλιαρές συστάσεις περί σεβασμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών-μελών, αφ’ ετέρου, ο αμερικανικός παράγοντας εξακολουθεί να τηρεί ίσες αποστάσεις, μεθοδεύοντας την παρέμβασή του για πάγωμα όλων των διαδικασιών εκμετάλευσης στην κυπριακή ΑΟΖ, μέχρι να βρεθεί τελική λύση στο Κυπριακό.

Στον αντίποδα, οι κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδας συνεχίζουν τον άκρατο ενδοτισμό τους. Αντί να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες της διεθνούς πρακτικής, επαιτούν την βοήθεια του ξένου παράγοντα. Η ρηματική διακοίνωση στην Αγκυρα, η διαμαρτυρία στον τούρκο πρέσβη, η άμεση καταγγελία στον ΟΑΣΕ, η σύγκλιση του συμβουλίου των αρχηγών στην Αθήνα από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι οι πρώτες κινήσεις που έπρεπε να κάνει η φερομενη ως ελληνική κυβέρνηση.

Αντ’ αυτού, ταυτισμένες με την υποτέλεια, αφήνουν ουσιαστικά τις τύχες των χωρών τους σε αλλότρια συμφέροντα. Αποδεικνύουν ακόμα μια φορά πόσο επικίνδυνοι και ανίκανοι είναι να προασπίσουν, τα εθνικά και κυριαρχικά δικαιώματα. Η κατάσταση θυμίζει έντονα το 1974 όταν οι χουντικές μαριονέτες των Αθηνών, εντεταλμένα οδήγησαν σε ανατροπή της γεωστρατηγικής ισορροπίας στην περιοχή, λίγο πριν καταρεύσουν και καταδικαστούν τελεσίδικα από τον ελληνικό λαό.

Το ΕΠΑΜ από τον Μάρτιο του 2013, είχε προειδοποιήσει  τους Κυπρίους, για την εθνοκτόνα πολιτική που δρομολογούν οι αρχιτέκτονες της ομοσπονδιοποίησης της Ευρώπης. Τότε η Κύπρος μπήκε με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και την συνέργεια της ελληνικής κυβέρνησης, στο καθεστώς μνημονίων και δανειακών συμβάσεων, παραδίδοντας την εθνική της κυριαρχία στους υπερθνικούς οργανισμούς της ΕΕ.

Σήμερα βιώνει με τον χειρότερο τρόπο τα αποτελέσματα της προδοσίας του πολιτικού συστήματος ένθεν κακείθεν, μένοντας απροστάτευτη στον νεο οθωμανικό επεκτατισμό, και με την οικονομία της παραδομένη στους τοκογλύφους-δανειστές. Κύπρος και Ελλάδα βιώνουν την νέα ιδιότυπη οικονομική κατοχή, σε ένα γεωστρατηγικό περιβάλλον που μεταβάλλεται με ραγδαίους ρυθμούς, και απρόβλεπτη κατάληξη.

Οι ώρες είναι κρίσιμες για τον ελληνισμό σε Κύπρο και Ελλάδα και η απειλή για δραματικές εθνικές συνέπειες άμεση. Είναι απόλυτη ανάγκη οι πατριωτικές, δημοκρατικές, αντικατοχικές πολιτικές δυνάμεις, και τα κινήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, να κινητοποιηθούν άμεσα για να σταματήσουν την επίθεση που δέχονται από κάθε επίδοξο επικυρίαρχο που ορέγεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην ισορροπία της περιοχής.

Η λύση για την Κύπρο είναι μία. Ένας λαός, ένα Κράτος, μία, ενιαία και αδιαίρετη εθνική επικράτεια.

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο καλεί τον Ελληνικό και Κυπριακό λαό σε Εθνική Πανστρατιά. Μόνο γενικευμένη αντίσταση που θα προσλάβει παλλαϊκά χαρακτηριστικά σε Ελλάδα και Κύπρο μπορεί να αποτρέψει το έγκλημα που συντελείται σε βάρος των λαών μας.

Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.
Αθήνα 25/10/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου